Νέο πρόγραμμα «Πράσινη μετάβαση επιχειρήσεων»

Νέο πρόγραμμα «Πράσινη μετάβαση επιχειρήσεων»

Αναμένεται νέο πρόγραμμα αναμένεται  για την ενεργειακή  αναβάθμιση των επιχειρήσεων με την ονομασία «Πράσινη μετάβαση επιχειρήσεων».

Η νέα οριζόντια πρόσκληση , ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, θα αφορά στον πράσινο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της χώρας. Πιο συγκεκριμένα θα χρηματοδοτήσει  την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων σχετικά με τα παραγωγικά τους πάγια, π.χ. αντικατάσταση ενεργοβόρων μηχανημάτων κλπ..Οι προσκλήσεις θα δημοσιευθούν ακόμη και πριν ληφθεί η απαραίτητη έγκριση του προγράμματος της «Ανταγωνιστικότητας» από την Κομισιόν.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά θα διασφαλίσει την επιλεξιμότητα των δαπανών. Το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα της «Ανταγωνιστικότητας» στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων  ως χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση κυρίως ΜμΕ, θα διοχετεύσει εκτός από την πρόσκληση άλλο 1 δισ. ευρώ . Η πρόσκληση θα είναι δημόσια (κοινοτική και εθνική). Επιπλέον η πρόσκληση  θα είναι ανοιχτή για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διάρκειας π.χ. 1 έως 2 έτη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ανέρχεται σε 3,9 δισ. ευρώ, σε σύνολο 26,2 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει συνολικά το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

espa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση